Een prachtig gazon

Een gazon is aan te leggen op tal van verschillende manieren. Wij zaaien het gras in. Door het toepassen van de juiste machines kunnen we uw gras perfect inzaaien.

Het beste moment om gras te zaaien
Het hele jaar door kan er gras gezaaid worden. Maar het voor- en najaar is het beste moment om te zaaien. Dan heeft de bodem namelijk de juiste temperatuur voor een graszaadje om te kunnen ontkiemen. En op deze momenten regent het voldoende dus dan is er voldoende vocht in de bodem voor het zaad.

Zaaien in het vroege najaar
Het vroege najaar is om de hiervoor genoemde redenen dus een perfect moment om gras te gaan zaaien. De grond houdt namelijk nog een tijdje de warmte van de zomer vast. Deze warmte in combinatie met veel vocht zorgt voor een broeierige plek. Ideaal voor graszaden om te ontkiemen. Het zaaien van gras kan vaak al beginnen als de droogste en warmste periode van de zomer voorbij is. Meestal is dit al in september maar dit kan ook oktober zijn.

Moment van gras zaaien

Gazon inzaaien

Wij zaaien het gazon machinaal in. Ook kunnen we bloemenmengsel inzaaien. Het aanleggen van gras, een gazon, sportveld of paardenwei hebben we inmiddels erg vaak gedaan, voornamelijk in Noord-Brabant.

Om grote oppervlaktes in te zaaien met gras zijn machines vereist. Met onze diverse kleine en grote machines kunnen we zowel de kleinere oppervlaktes als meerdere hectaren inzaaien met gras.

Bij ons ben je aan het juiste adres voor het verwijderen van bestaand gras tot aan het periodiek onderhoud van het nieuw gezaaid gras. Onze kracht zit hem in de snelheid waarmee we zowel de particulier als bedrijf kunnen voorzien van een nieuw gras.

Zaaien in het voorjaar
Het voorjaar is ook een goed moment om gras te zaaien, maar iets minder dan in het najaar. Dit heeft te maken met de temperatuur van de bodem. Door de vaak erg koude winter en de koude nachten is het vaak lastig voor de zaden om te ontkiemen. Daardoor kunnen vogels de zaadjes weer makkelijker stelen. Ook is dit een periode waarin vaak veel onkruid tevoorschijn komt. Maar doordat wij de grond zeer goed kunnen voorbereiden zal dat altijd ons stappenplan zijn.

Enkele weetjes

Wanneer uw gras de lengte van ongeveer zo’n tien centimeter heeft bereikt is het tijd om voor het eerst te gaan maaien. En dan moet u het niet te kort maaien. Wij kunnen dit ook voor u verzorgen.
Belangrijk is dat u het maait tot een lengte van zo’n vijf centimeter.

Er is geen bepaald moment waarop u het best het gras kan zaaien. Het is mogelijk het gehele jaar door. Wanneer zaden niet meteen goede groeiomstandigheden ondervinden, wachten deze met kiemen totdat deze wel voordoen.

Onze voorkeur is om te zaaien op het moment dat de groeiomstandigheden het beste zijn. Het zaad zal dan meteen ontkiemen en vogels kunnen het niet meepikken.

Graszaad heeft een minimale temperatuur van tien graden Celsius nodig om te kunnen ontkiemen. En dit betekent voor de bodem natuurlijk. Ook moet er voldoende vocht in uw gazon te vinden zijn. Graszaad ontkiemt pas als het vochtig wordt en leeft de eerste twee weken op zichzelf (de kiem dus). Na twee weken gaat het graszaad pas wortelen en vanaf dat moment ligt het dus vast in uw gazon.

90909340_193325742103289_9048053121099497472_n

Maak een afspraak!

Laat weten wanneer u hulp kan gebruiken dan maken we een afspraak.

Vul het formulier in en ik bel je terug.