Verticuteren

Om ervoor te zorgen dat uw gazon mooi blijft moet u minimaal 1x per jaar uw gazon verticuteren. Beter is zelfs om het meerdere keren per jaar te doen.

Wat is verticuteren?

Met verticuteren haal je de viltlaag weg die in het gazon groeit. Daarmee bedoelen we de mossen en dode grassen in het gazon. Door dit met een machine te doen heeft dit het beste effect. Hierdoor voorkomt u verdere viltvorming en mosgroei. De verticuteer hark of verticuteermachine bestaat uit een aantal flink scherpe messen. Deze messen gaan tot 1 centimeter diep de grond in en snijden daar de wortels van de mossen door. Hierdoor sterven de mossen af. Onze machine is uniek omdat deze het afgestorven mos en dode gras direct mee opzuigt.

Water kan weer met gemak de grond in en ook licht en lucht kunnen zo de grond goed bereiken.

Wij beschikken tevens over een handmachine, zodat we ook de kleine hoeken netjes kunnen maken.

Waarom verticuteren?

Elk gazon heeft helaas wel eens te maken met viltvorming, dat wil zeggen dat dode grassen en mossen een laag vormen in het gazon en voor verstikking zorgen. Water wordt niet meer door de bodem opgenomen, licht kan er ook niet meer bijkomen en ook de lucht kan niet meer tot de bodem doordringen. Dit ontstaat vooral als het mos de grassen beginnen te verdringen en er hele grote platen mos ontstaan is het mooie gazon echt wel verdwenen. Oneffenheden ontstaan, gras sterft langzaam af en verdwijnt.