Kunstmest strooien | bemesting

Door het bemesten van het gras is het groener, voller en kan het beter tegen weersomstandigheden, mos en onkruid. Om een gazon mooi te houden is het zelfs aan te raden om dit drie keer per jaar te doen. De eerste keer in de lente voor een goede groei, de tweede keer in de zomer zodat het gazon mooi groen blijft en de derde keer in het najaar om uw tuin winter klaar te maken.

Waarom een gazon bemesten ?
Het belangrijk om het gazon elk seizoen te bemesten, met uitzondering van de winter. Het bemesten van uw gazon heeft voordelen zoals: – het gras is beter beschermd tegen ziektes – bij langdurig droog weer verkleurt het gras niet snel – na kou, vorst en sneeuw herstelt het sneller – doordat er een dichtere grasgroei is, is er minder kans op mosvorming.

Waarom moet u in een bepaalde periode bemesten
Door het in het voorjaar te bemesten heeft dat een goede uitwerking voor een snellere aangroei van uw gazon en geeft snel de prachtige groene kleur. Bij voorkeur in de maand februari of maart. In de zomer bemesten zorgt ervoor dat het gras, ondanks de drogere periode en het intensiever gebruik van het gazon, toch mooi blijft. Als u maar twee maal per jaar wilt bemesten, dan de zomer periode overslaan. Maar bemest dan wel in het voorjaar het gazon met kwaliteit meststof. In de herfst bemesten zorgt voor een goede groei van de wortel. Het sterkt de wortel om de winter goed door te kunnen komen. De goede maanden hiervoor zijn september of oktober.